Uspješno si prijavljena na stranicu!

Izaberi svoj tjedan trudnoće i saznaj novosti i zanimljivosti skrojene za tebe ...Sakrij tjedan trudnoće

Krvarenje iz desni

A- A A+ Ispiši članak

Krvarenje iz desni

Tokom trudnoće desni postaju mekše i osjetljivije zbog djelovanja hormona, pa se događa da prokrvare prilikom pranja zuba. Zbog mogućnosti pojave upale desni (gingivitis) potrebno je da se obratite stomatologu.

Spriječite krvarenje iz desni

Redovno perite i čistite zube zubnim končićem (najmanje dva puta dnevno) i obratite se zubaru čim uočite neki problem. Važno je naglasiti da je zdravlje zuba i usne duplje jednako važno kao i zdravlje ostalih dijelova tijela.

Da li je opasno?

Periodontalno oboljenje (oboljenje desni) ponekad može ukazati na mogućnost preranog porođaja ili na rađanje bebe ispodprosječne tjelesne težine. Zato je važno da se, u slučaju neprekidnog krvarenje iz desni, obratite zubaru.

PovratakBolovi u leđimaCistitisDijabetesEdemi (otoci)Grčevi u mišićimaHemoroidiKonstipacija (zatvor)MučninaProširene veneSvrab kožeVrtoglavicaVisoki krvni tlakŽgaravica

Saznajte više o temi i na našem forumu

Uključi se na Trudnica.hr Forum, sudjeluj u raspravama, podijeli svoje znanje i iskustva te postani dio naše online zajednice.NAPOMENA: Registracijom na Trudnica.hr portal automatski ćeš biti registrirana na naš forum sa istim korisničkim podacima.

Prijavi se ili registraraj na portal Trudnica.hr

Registriraj se
Pratite nas na Facebooku
Izdvajamo: